Birgits Keramik Atelier  Påsgården

                                            

PÅSGÅRDEN  

Påsgården ... det här är vår gårds gamla namn, grundat omkring 1600-talet, en av de få angränsande gårdarna som låg till grund för platsen "Wattlång". Namnen som "Pås Anna", "Anna Andersson" eller "Snicker Elof" (snickeri) finns i gamla poster. På gården ingår den gamla snickeribyggnaden, kammaren med stor trägolv, huset, ett litet hus för att skydda husets egen brunn och den obligatoriska jordkällare, en frostskyddad förvaringsbyggnad som är halverad i marken.

Vår gård liiger  i Hälsingland, i Nordanstigs kommun, byn Vattlång, postort Ilsbo.

I augusti 2017 började vi att renovera och bygga om den gamla lagårn till en  keramik studio. Vi ville behålla den gamla atmosfären. Till exempel  så har vi sparat de gamla matboxarna och fyllt dem med halm och nu innehåller de vackra keramiska varor. På de gamla mjölkrören hänger dekorativa trävaror. Alla gamla dörrar har jag renoverat i så nära orginal skick som möjligt.

...alla som har besökt mig, har känt sig varmt välkomne
Det finns också en butik i min keramikstudio där du kan köpa inte bara mina keramiska produkter utan också olika träslag, naturligt te, fruktprodukter etc. Det är självklart också mitt arbetsrum, ett utrymme fullt av kreativitet. Kanske finns det en julmarknad i vår stora ladugård ... det här är också många idéer  som jag sätter i gång, steg för steg ...

... efter mycket mycket mycket arbete ...tack min älskling Isabell ♥♥♥


tack min familj

tack min bästa vän i världen

tack mina vänner


Så började jag...
... tiden har kommit ...        ÖPPNING